Rhodiola (Rozchodnice) kořen mletý 75g | Salvia Paradise

Kód: SPS899
355 Kč 316,96 Kč bez DPH
Skladem (obchod) (3 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Možnosti doručení
Rhodiola rosea, Rozchodnice růžová, Mistrův kořen, Zlatý kořen, Růžový kořen

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rozchodnice růžová - Rhodiola rosea mletá na jemný prach pro snadné použití

Rozchodnice roste od dálného východu přes Turecko, Alpy až po naše území. U nás je Rozchodnice růžová vzácnou a tudíž chráněnou rostlinou.

Stimulant CNS, v některých případech převyšuje účinky ženšenu, účinek antihypnotický, zpomaluje vyhasínání podmíněných reflexů, zlepšuje paměť, zvyšuje hladinu L-DOPA a dopaminu v hypothalamu), adaptogenní aktivita (normalizuje oxidační procesy ve velkém mozku, zpomaluje vývoj destrukce žaludku, který se vyvíjí na základě stresu), stimuluje endokrinní aktivitu (činnost hypofýzy a pohlavních hormonů), zvyšuje imunitu, normalizuje hladinu glukózy v krvi, má detoxikační účinky, aktivuje reparační procesy v jaterní tkáni.

Hlavní účinnou látkou jsou glykosid rhodiolosid a jeho aglykon p-tyrosol,tricin a glykosidy skořicového alkoholu. Od pradávna se Rhodiola užívá pro zvýšení fyzických a psychických sil. Rozchodnice působí silně adaptogenně na organismus (pomáhá se vyrovnávat s nepříznivými vlivy okolí) zvyšuje odolnost vůči ozáření, pracovní schopnosti, oddaluje vyčerpání a zlepšuje učení a paměť. Pomáhá bojovat s depresemi, neurózami a neurastenií, protože prokazatelně zlepšuje spánek a celkový psychický stav. Působí blahodárně na žaludeční sliznici, chrání srdce a může snížit nebezpečí vývoje zhoubného bujení. Při pokusech na zvířatech bylo zjištěno,že v určité míře chrání jaterní tkáň před poškozením některými jedy. Dokonce zlepšuje poruchy sluchu.

Rozchodnici použijeme všude tam, kde potřebujeme zvýšit mentální i fyzickou energii, ochránit organismus před nebezpečnými vlivy okolí a také posílit sexualní zdraví.

Tradiční použítí: Čajovou lžičku mletého kořene, zalijeme cca 100ml vody, džusu či šťávy a necháme 5 min kořen nasát vodu. Zamícháme a vypijeme. Můžeme zapít další tekutinou.

více info. v herbáři

 

Doplňkové parametry

Kategorie: DOPLŇKY STRAVY PRO VAŠE ZDRAVÍ
Datum minimální trvanlivosti/DMT: 3/26

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: