Ženšen pravý 300 mg x 50 kaps | Green Nature

Kód: G009
420 Kč 375 Kč bez DPH
Skladem (obchod) (1 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Možnosti doručení
Panax ginseng v kapslích

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kořen Panax Ginseng 100% v kapslích.

Doplněk stravy.

Kapsle obsahují pečlivě zpracováný nejkvalitnější kořen ženšene, který je specialitou ze severovýchodní Číny. Lze jej užívat po celý rok bez ohledu na pohlaví a věk.

Indikace

Celková slabost, nedostatek energie; někdy se také uvádí, že je užitečný při léčbě diabetu, anémie, nádorových onemocnění, deprese, nespavosti, šoku, únavy, vysokého krevního tlaku, následků ozáření, vlivů prostředí, fyzického a duševního stresu a chronických nemocí, impotence, časté močení, úbytek sil a žízeň, děložní krvácení mimo menstruaci, časté křeče u dětí a další symptomy způsobené nedostatkem čchi, krve a tělních tekutin.

Doporučené dávkování

2 kapsle 1x denně 15 minut po jídle, zapít vodou

Složení

300 mg 100% kořen Panax ginseng/1 želatinová kapsle

 


 

Ženšen - Panax ginseng má významný stimulační účinek. Při odbourání únavy a zvýšení fyzické i mentální aktivity, si tělo stále zachovává možnost bez potíží usnout (několik hodin po užití, samozřejmě neužíváme před spaním). Je velmi ceněn sportovci a je používán jako jeden z velmi mála přírodních legálních dopingů - Ženšenem lze nahradit veškeré nezdravé stimulanty jako káva, energy drinks, či drogy typu kokain a pervitin. Ženšen nemá vedlejší účinky a nevzniká u něj tolerance (není potřeba zvyšovat dávky pro dosažení stejného účinku).

více info.:

Ženšen pravý je úchvatná, více než milion let stará bylina z čeledi aralkovitých, která dokázala přetrvat všechny drastické klimatické změny na planetě. Exempláře této rostliny dosahují věku až neuvěřitelných sta let. Roste pouze na malých plochách v horských neznečistěných oblastech Číny, Koreje a Ruska. Nadzemní část je vysoká půl metru. Vyznačuje se širokými listy a červenými plody poskládanými do koule. Významnější roli hraje tlustý mrkvovitý, šedý až nažloutlý kořen. Svým tvarem připomíná lidské tělo. Vcelku příjemně i chutná.

Latinské „panax” bylo odvozeno od „panacea”, což označuje lék odstraňující všechny choroby, zajišťující dlouhověkost. To potvrzuje tisíciletá zkušenost lidové čínské medicíny, která měla Panax ginseng za všelék zbavující všech nemocí. Císaři ho dokonce věnovali darem významným protějškům při diplomatických jednáních. Existovali také lovci kořenů, kteří pro něj byli schopni i zabíjet. Tak cenný a chtěný v minulosti byl.

Účinky: Podle legendy se věhlasný čínský bylinkář Li Chung Yun dožil pomocí ženšenu a gotu koly téměř tří set let. Ženšen může napomoci významně při snižování hladiny stresu v těle, může způsobit navození vůle k činnosti a celkově chuť do života. Je pravděpodobně nejvíce využíván u vyčerpaných lidí z povolání, sportovců nebo studentů.

Ženšen pravý patří mezi nejsilnější přírodní adaptogeny. Do této skupiny spadají drogy se silným celkově tonizujícím efektem, bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Je brán obvykle pravidelně, ale jeho moc poznáte již při první konfrontaci. Může způsobit stimuluaci činností centrální nervové soustavy podobně jako čaj, káva nebo energy drinky a užívání se může jevit velice příjemným. Závislosti se bát nemusíte, nemá vám totiž jak uškodit, právě naopak.

Patří též mezi žádané afrodisiaka. V Koreji se vyrábí různé ochucené extrakty a u nás se poslední dobou čím dál častěji na internetu setkáte s nabídkou přírodních afrodiziak, ve kterých je až na naprosté výjimky zastoupen i ženšen. Může způsobit nastolení kvalitní erekce a dlouhé výdrže. U žen může pomoci při sexuální chladnosti.

Oficiálně na této droze tolerance nevzniká, což není tak úplně pravda, protože ta vzniká skoro úplně na všem. Sice není markantní, ale přece jen po měsící bude účinek o něco slabší. Doporučujeme proto střídat s jinými adaptogeny, například s Macou horskou či Rozchodnicí růžovou.

Složení: V ženšenu nalezneme především čtrnáct steroidních glykosidů – ginsenosidů. Ty ovlivňují funkci nadledvinek, které produkují hormony. Mají tak přímý a zásadní vliv na psychické rozpoložení a náladu. Zlepšují paměť, schopnost koncentrace a bystrost. Celkově tonizují a omlazují.

Doplňkové parametry

Kategorie: DOPLŇKY STRAVY PRO VAŠE ZDRAVÍ
Země původu: Čína
Kategorie: adaptogeny
Datum minimální trvanlivosti/DMT: 9/25

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: