Mandlový olej 100% - lisovaný za studena 500 ml ESI

Kód: 8008843004614
Akce
Značka: ESI
–9 %
3108 mandlovy olej 100 lisovany za studena 500 ml esi
387 Kč –9 % 349 Kč 311,61 Kč bez DPH
Skladem (obchod) (1 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Za studena lisovaný olej ze sladkých mandlí, charakteristický svou příjemně nasládlou chutí a jemnou vůní po mandlích.

  • Vnitřní použití: Vynikající pro přípravu salátů, dresinků, omáček a majonéz.
  • Vnější použití: Používá se k masážím a ke každodennímu promazávání suché pokožky. Velmi vhodný také pro dětskou pokožku.

Mandlový olej nachází své uplatnění především ve studené kuchyni při přípravě salátů, pomazánek a dresinků, kterým dodává jemnost. Velmi oblíbený je i pro přípravu dezertů a v asijské kuchyni.

Mandlový olej má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (např. kyselina olejová 74 %, kyselina linolová 25 %) a dalších tělu prospěšných látek, díky kterým nachází své uplatnění i ve fytoterapii.

V kosmetice patří mandlový olej mezi nejpoužívanější oleje. Hydratuje pokožku, změkčuje ji a zvláčňuje. Velmi rychle se vstřebává bez zanechání pocitu mastnoty. Vhodný je zejména pro suchou, popraskanou pokožku. Hodí se i pro dětskou pokožku.

Doporučené dávkování a způsob přípravy: Panenský mandlový olej je ideální pro použití ve studené kuchyni. Pro doplnění nenasycených mastných kyselin užíváme 1 polévkovou lžíci 2× denně.

Složení: 100 % mandlový olej ze sladkých mandlí (Prunus Dulcis Mill. D.A. Webb)

Země původu: Itálie

Upozornění: Uchovávejte v temnu a suchu, chraňte před slunečním svitem. Skladujte mimo dosah dětí.

Balení: 500 ml

Tabulka nutričních hodnot:

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota

3 767 kJ/900 kcal

Bílkoviny

0 g

Sacharidy

0 g

– z toho cukry

0 g

Tuky

99,9 g

– z toho nasycené mastné kyseliny

0,1 g

Sůl

0 g

Doplňkové parametry

Kategorie: DOPLŇKY STRAVY PRO VAŠE ZDRAVÍ
Datum minimální trvanlivosti/DMT: 9/24

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: