Kombucha násada 300 ml, Salvia Paradise
Kód: SPS676Související produkty
unikátní komplex probiotik
- Speciální probiotikum a prebiotikum
*synergická směs probiotických bakterií
Hordeum vulgare - 100% prášek listů mladého ječmene z bio zemědělství
Spirulina platensis, Arthrospira platensis
Spirulina platensis, Arthrospira platensis
Hawaiian Spirulina platensis, Arthrospira platensis
Hawaiian Spirulina platensis, Arthrospira platensis
Spirulina platensis, Arthrospira platensis
Chlorella pyrenoidosa - zelená sladkovodní řasa
ZELENÝ ČAJ S OBSAHEM gamma-aminomáselné (GABA)
Detailní popis produktu
Kombucha - čajová houba - násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha.
Kombucha (čajová houba) je velice kvalitní násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Má dostatečně velký a kvalitní fungus pro okamžité rozmnožení.
Kombucha je symbióza kvasnic a laktobacilů mající neopakovatelný vliv na organismus. Užívání kombuchy je datováno již kolem roku 200 před naším letopočtem. Vědecky je poprvé zkoumána roku 1852.
Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celulózový fungus – mateční houbu, od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.
Kombuchu mohou užívat děti od tří let. Doporučuje se pít jednu skleničku ráno na lačno a dvě během dne před jídlem. Zpočátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku. Tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.
Co potřebujeme:
- čaj černý nebo zelený – množství 2–8 g na 1 litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon,
- cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g na 1 litr,
- nádobu na kvašení kombuchy – nejlépe skleněnou,
- kombuchovou násadu.
Při výrobě kombuchy je třeba dbát na hygienu a používat čisté nádobí, řádně omyté vodou, bez zbytků saponátů.
Postup:
Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30 °C. Na výrobu čaje použijte převařenou vodu. Po vychladnutí vlijte celý obsah násady do kvasné nádoby. Fungus z násady většinou klesne ke dnu. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21–24 °C a nechte kvasit dle vaší chuti cca 7–20 dnů. Během této doby ochutnávejte brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.V období zrání nápoje se na povrchu začíná formovat nová dceřiná kombucha. Nejprve se začne vytvářet slabý bělavý povlak. V této fázi může kombucha vyvolat mylný dojem, že se na povrchu tvoří plíseň. Časem se dceřiná kombucha rozroste a vytvoří zátku po celém povrchu připravovaného nápoje. Po dokvašení dle vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití. Mladé fungusy se většinou drží na povrchu připravovaného nápoje, zralejší fungusy se mohou držet u dna, což není na závadu. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít. Hotový kombuchový nápoj, pokud jej nespotřebujete, skladujte v lednici, zpomalíte tím proces zrání a změnu chuti.
Po dobu kvašení by se v místnosti nemělo kouřit ani být přítomny jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být umístěna v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50 °C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.
Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.
Násada obsahuje fungus cca 7 x 7 cm a kvasný ocet, v němž je kombucha uchovávána kvalitní po neomezenou dobu. Násada je vhodná na 5 l čaje, dále ji lze pak již neomezeně množit.
Pozor během zrání může dojít k promáčknutí obalu lahve - toto není na závadu.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
min. 30% polysacharidů (300mg/g). Triterpeny min. 3%
GoldenBerries, Physalis peruviana
Astragalus membranaceus
Croton Lechleri
extrakt z kořene rostliny Scutellaria baicalensis
krevní cukr, antioxidant, minerální látky, síra, vápník, železo, vitamíny A, E
100% extrakt z houby Cordyceps sinensis (obsahuje 50% polysacharidů)
Pupečník asijský, Centella asiatica, Fo-ti-tieng, Gotu Kola, Hydrocotyle aratica minor, Hydrocotyle...
Polyporus umbellatus, Choroš oříš, ZHU LING
Graviola (Annona muricata L., Guanábana, Anona ostnitá) v našem produktu pochází z Peru z oblasti Ucayali...
Huang Qi - posilovač qi - je výraz pro životní sílu, vitalitu a schopnost odolávat fyzickému a...
Cordyceps, Reishi, Agaricus, Shiitake, Acerola
Huang Qi - posilovač qi - je výraz pro životní sílu, vitalitu a schopnost odolávat fyzickému a...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.