ZÍSKEJTE SLEVU!  Při nákupu 2 a více kusů nebo objednávkou od 2000 Kč - vše o výhodách ZDETIP:  IMUNITA  -  AKCE  -  BESTSELLERY  -  NOVINKY   -   BLOG

Salvia Paradise Bez černý květ Balení: 50 g

Kód: 182
57 Kč 50,89 Kč bez DPH
do 3 dnů
Můžeme doručit do:
29.2.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Již od nepaměti je černý bez (lat. Sambucus nigra) oblíbenou rostlinou užívanou v lidovém léčitelství. O jeho významu svědčí i staré české úsloví: „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni.“

Bez černý je často používán pro podporu imunitního systému a jeho přirozené obranyschopnosti, zejména v rizikových částech roku. Je znám jako silný antioxidant.

Pomáhá udržovat normální hladinu glukózy v krvi. Pozitivně působí na funkce dýchacího systému. Bez černý je doporučován pro kontrolu tělesné hmotnosti a při očistných kůrách, napomáhá vylučování vody z organismu.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Čerstvé květy se v minulosti na venkově připravovaly smažené v trojobalu jako chutné jídlo, které vešlo ve známost pod názvem „kosmatice“.

Silice získávané z květů čeného bezu mají i průmyslové upotřebení při výrobě voňavek či k aromatizaci vína, kterému dodávají punc starého vína.

Květy bezu se sbírají za suchého počasí v době květu, předtím než začnou samy opadávat (období květen až červenec). Suší se rozprostřeny při teplotě do 35 °C. Při pomalém sušení při nízkých teplotách by mohlo dojít ke zčernání květu.

Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku sušeného květu bezu černého zalijeme horkou vodou a necháme odstát 10 minut. Pijeme 1–2× denně.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: