GOJI BIO (Kustovnice) 250g Ning Xia | Hanoju

Kód: GOJI250BIO
Tip BIO
Značka: HANOJU
299 Kč 266,96 Kč bez DPH
Skladem do 5 dnů
Můžeme doručit do:
7.5.2024
Možnosti doručení
Kustovnice čínská, Lycium chinensis, Wolfberry,

Detailní informace

Detailní popis produktu

HANOJU Organické Goji bobule

Sušené ovoce

superfood, antioxidant, adaptogen, afrodiziakum

70 plodů obsahuje - (doporučená denní dávka):
100% organické Goji Bobule ° (Lycium barbarum)

Seznam složek:
100% organické Goji Bobule ° (Lycium barbarum)
° z kontrolovaného ekologického pěstování.

Obsah za balení:
250g Organické Goji bobule sušené při teplotě 25 ° C na slunci

Doporučené dávkování:
asi 70 bobulí na den. Použijte bobule Organic Goji jako svačinu.

Všeobecné informace:

Znáte plody štěstí?

Goji bobule rostou v přirozených podmínkách, ve vysoké nadmořské výšce, slunné provincie Ningxia. Sušení plodů Kustovnice - Goji probíhá při teplotě 25 ° C na slunci, takže se jedná o syrovou (RAW) kvalitu potravin. To znamená, že významné složky zůstávají beze změny. Vzhledem k tomu, je chuť ještě sladčí a chutnější! Dopřejte si něco speciálního!

Obyvatelé Himalájí a Tibetu nazývají Goji plody také "plody štěstí". Lidé ze střední Asie milují a ocení si plodů Kustovnice - Goji natolik, že pořádají oslavy na počest Goji bobulí každý rok.

více info.:

Goji - Kustovnice čínská - goji, godži, kustovnice cizí (L. barbarum L.) nebo kustovnice čínská (L. chinense Mill.)
Zdravotní účinky:

Dle dlouholetého výzkumu působí kustovnice čínská příznivě v těchto oblastech:

Kustovnice harmonizuje činnost jater a ledvin; zprůchodňuje a uvolňuje energetické blokády v jaterních a ledvinových meridiánech. Kustovnice výrazně posiluje obranyschopnost a imunitu organismu. Zlepšuje krvetvorbu a má vliv na snižování krevního tlaku. Zvlhčuje plíce, čímž působí proti astmatu a některým druhům alergií. Je vhodná při nadměrném užívání alkoholu. Podporuje sexuální funkce. Může omezit rozšiřování lupénky a dalších kožních onemocnění. Posiluje zrak, uklidňuje podrážděné oči a zlepšuje ostrost vidění.

Charakteristika:
Tento léčivý klenot starých mudrců se používá v celé Číně staletí jako omlazující ovoce. Vzhledem se nápadně podobá šípku, chuť plodů je však sladší a bez kyselého dozvuku. V tradiční čínské medicíně i mezi obyčejnými Čínany je považován za naprosto nepostradatelný potravinový doplněk. Je znám svou mnohostrannou prospěšností na lidský organizmus, a to jak v mladém, tak i pokročilém věku, přičemž nejsou známy žádné negativní vedlejší účinky. Kustovnice čínská obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek, například velké množství betakarotenu, vitamín C, B1 a B2, aktivní polysacharidy, důležité aminokyseliny včetně esenciálních aminokyselin a mnoho důležitých stopových prvků (např. zinek, selen, železo, vápník atd.).

Způsob použití: Přímá konzumace jako sušené ovoce.

Čaj:
plody Kustovnice zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut louhovat, poté slijeme; vylouhované plody jsou velmi chutné a lze je rovněž konzumovat. Do polévkových vývarů, do rýže, na saláty, ale i do koláčů, zákusků apod. - záleží jen na vlastní fantazii. Ideální a zdraví prospěšná denní konzumace Kustovnice čínské je 10 až 20g.

další info:

Goji (godži) jsou sušené plody KUSTOVNICE ČÍNSKÉ (lycium chinensis). Goji mají sytě červenou barvu a jsou velké asi jako sušené rozinky. Chutí připomínají něco mezi brusinkou, jablkem nebo šípkem. Goji rostou v úrodné půdě himalájských podhůří na středně velikých keřích. V těchto oblastech, kde jsou Goji běžnou součástí jídelníčku, najdeme obyvatelstvo s nejdelším průměrným věkem na Zemi. Tradiční čínská medicína od nepaměti považuje Goji za léčivou potravinu podporující dlouhověkost, vitalitu a sexuální potenci.

Z nutričního hlediska jsou Goji dost možná tím nejhodnotnějším ovocem na planetě! Obsahují 18 druhů aminokyselin, včetně všech osmi esenciálních (např. tryptofan či isoleucin), až 21 stopových prvků (jmenujme například zinek, železo, měď, vápník, germanium, selen a fosfor), jsou jedním z nejbohatších zdrojů karotenoidů ze všech známých plodů na Zemi (což naznačuje už jejich jasně červená barva). Co se týče beta-karotenu, jsou Goji vydatnější než mrkev. Dále obsahují vitamíny C, B1, B2, B6 a E. Musíme zmínit také beta-sitosterol. Tento rostlinný sterol se dnes využívá při podpůrné léčbě zvýšené hladiny cholesterolu, dále při problémech s prostatou a má také protizánětlivý účinek.

Látka betain vyskytující se v kustovnici je vynikajícím antioxidantem a díky němu je kustovnice recept na dlouhověkost. Betain snižuje hladinu homocysteinu, toxické aminokyseliny, která vzniká při metabolismu a zvyšuje risk arterosklerózy a infarktu.

Naprosto unikátní pro Goji je pak skupina lycium polysacharidů. To jsou výjimečně silné antioxidanty, tedy látky, které neutralizují volné radikály.* Tím pomáhají zabraňovat poškození buněk a stárnutí organismu. (*volné radikály vznikají např. jako vedlejší produkt dýchání a jsou dnes považovány za hlavní příčinu stárnutí a degenerace organismu)

Dlouholetý odborný lékařský konzultant časopisů „Journal of Longevity Research“ (Zápisník Výzkumu Dlouhověkosti) a „Muscle and Fitness“ (Svaly a Tělesná zdatnost) a vědecký pracovník, Američan Dr. Bob Delmonteque tvrdí: „Více než 15% bílkovin, 21 stopových minerálů a 18 aminokyselin činí z plodů Goji jedinečnou živinami nabitou „superpotravinu“ přesahující všechna známá kritéria. To co na mě dělá největší dojem je množství celosvětových klinických výzkumů, které za Goji stojí. Je dokázáno, že lycium polysacharidy obsažené v Goji mají vskutku pozoruhodné antioxidační a imunitu podporující vlastnosti.“

Protože při kontaktu čerstvých Goji s pokožkou dochází k oxidaci a jejich zčernání, jsou při sklizni lehce setřeseny na plachty a poté usušeny v polostínu, dokud neztratí většinu vody. Celý proces pěstování a zpracování je velice šetrný a striktně se vyhýbá umělému dosoušení a jakémukoliv použití chemikálií. Tím je dosaženo maximální „živosti“ sušených plodů a tedy zachování jejich nejvyšší možné nutriční hodnoty.
width=Jak kustovnici užívat?

Plody kustovnice (goji) lze konzumovat přímo, nebo přidat do čajů, polévek, salátů, moučníků nebo jiných pokrmů. V kuchyni nahradí např. rozinky. Goji jsou velmi vhodná náhrada sladkostí pro děti i dospělé.

Doporučená denní dávka je 6 - 30 gramů suchých plodů.

Několik typů jak konzumovat plody kustovnice:

Goji lze konzumovat i bez úprav.
Namočte plody přes noc s ovesnými vločkymi, slunečnicovými semínky a jinými sušenými plody.
Přidejte kustovnici do šálku a přelívejte připraveným čajem, průběžně změklé plody pojídejte. Vařte denní dávku goji v půl litru vody 5-10 min. Vařit je možno i ve víně, nebo přidat několik sušených švestek (nebo cicimku, pokud máte). Pije se ve dvou dávkách nalačno a to včetně plodů.
Víno – 1kg rozmělněných plodů se vloží do textilního sáčku a ponoří se do nádoby s 10 litry vody. Nádoba se hermeticky uzavře a nechá se 14dnů kvasit. Potom se užívá do dvou decilitrů denně nejlépe v dvou dávkách.
Tinkturu – 80g se louhuje v jednom litru 60% etanolu po dobu asi 3 týdnů. Na závěr se přidá trochu medu a užívají 2-3 lžíce nalačno, rovněž i s plody.
Polévková lžíce kustovnice též zlepší kuřecí nebo hovězí polévku, nebo pečené maso. Plody po tepelné úpravě snězte.

 width=

Doplňkové parametry

Kategorie: DOPLŇKY STRAVY PRO VAŠE ZDRAVÍ
Země původu: Čína, Ning Xia
Certifikát: BIO
ORGANIC:
Kategorie: Tradiční čínská medicína
Datum minimální trvanlivosti/DMT: 10/25

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: