NEEM, Nimba listy prášek 100g | Ayumi

Kód: NEEM100
Tip Bestseller
Značka: Ayumi
134 Kč 110,74 Kč bez DPH
Skladem (obchod) (>5 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení
Zederach indický, Azadirachta indica, Pýcha Indie, Nim, Nimb

Detailní informace

Detailní popis produktu

Neem se získává se stromu Zederach indický (nebo také Neem, či Nimba).

Strom má svou domovinu v Indii, kde je již po staletí používán v ajurvédské medicíně, zejména k léčbě nejrůznějších kožních onemocnění.

V Indii, je strom známý, pod různými názvy  jako „Božský strom“, „Přírodní Drogerie“, a „Všelék“ na všechny nemoci. Ve východní Africe je také Nimba známá jako Muarubaini, v překladu strom 40 nemocí, podle své schopností léčit až 40 různých onemocnění. Angličané pojmenovali Nimbu jako indický šeřík.

První záznamy o použití nimby je možno nalézt již ve starobylé východoindické kultuře Harrapa před 4 500 lety, kde byla tato rostlina přidávána do mnoha léčivých a krášlících prostředků. Stovky let starý léčebný systém, Ajurvedická medicína, používá nimbu jako jednu z hlavních složek své lékárny.

Listy nimby obsahují vlákninu, karotenoidy, které působí jako ochrana před mnoha druhy rakoviny, karbohydráty a nejméně 10 druhů aminokyselinových proteinů, vápník a další minerály. Nimbový olej má vysoký obsah mastných kyselin a dalších užitečných látek. Z nimby se podařilo izolovat mnoho aktivních látek. K nejprostudovanějším z nich patří nimbin, azadirachtin, nimbidol, quercetin a nimbidin. Nimbový olej má zase vysoký obsah mastných kyselin a dalších užitečných látek účinných při léčbě onemocnění kůže. Její všestranost se potvrdila i jako antikoncepční prostředek a jako přírodní repelent proti hmyzu.

Použití: smíchejte 10 g prášku s teplou vodou a vytvořte jemnou pastu. Konečky prstů jemně naneste pastu na obličej. Vyhněte se kontaktu s očima a ústy. Nechejte působit 5 minut a poté důkladně smyjte teplou vodou. Při kontaktu s očima neprodleně vymyjte teplou vodou. Používejte 3 x týdně.

Upozornění: vždy je třeba provést nejprve alergologický test. Malé množství připraveného výrobku naneste na hřbet ruky či za ucho a nechte chvíli působit. Pokud se objeví jakákoli alergická reakce (zarudnutí kůže, svědění apod.), tak výrobek nepoužívejte.

POUZE K VNĚJŠÍMU UŽITÍ

Skladujte v chladu a suchu, na dobře větraném místě.

Číslo šarže a spotřebujte nejlépe do konce: uvedeno na etiketě

Spotřebujte do: 12 měsíců po otevření

Země původu: Indie

Obsah balení: 100 g

 


více info v herbáři

Doplňkové parametry

Kategorie: Kosmetika & Zdraví
Země původu: INDIE
Kategorie: Ajurveda
Datum minimální trvanlivosti/DMT: 12/27

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: