Černý Pepř celý 100g, Organic | Hanoju
Kód: 10120100Související produkty








výtažek z byliny Ginkgo biloba - 24 % ginkgo-flavonové glykosidy a 6 % terpenvých laktonů (ginkgolidů a bilobalidů)





Detailní popis produktu
Černý Pepř celý, Organický od Hanoju
Seznam složek:
100% organický ° Černý Pepř, celý
° z kontrolovaného ekologického pěstování.
Obsah za balení: 100 g
Popis:
Zrnka Černého Pepře pochází z kontrolovaného biologického zemědělství, chuť pepře je intenzivní ostře-pálivá.
Všeobecné informace:
Černý Pepř je plod pepřovníku černého (Piper nigrum), plody pepře se sklízejí v nedozrálém stavu, poté se fermentují a suší na slunci.
V případě, že je pepř sklizen jen krátce před dobou dozrání, má velmi kvalitní a silné aroma. Plně zralé plody nejsou vhodné k výrobě černého pepře, jelikož může hnití během sušení.
Černý Pepř je nejlépe uchovávat v nerozemletém stavu v tmavém, suchém místě, bez přístupu vzduchu (jako kvalitní kávu).
Použití:
Černý pepř je nejrozšířenějším kořením světa. Piper nigrum pochází z Indie, kde se užívá od středověku nejen v kuchyni, ale i lékařství. Pepř černý má pověst afrodiziaka, z tohoto důvodu byl Pepř dokonce zakázán v klášterech a nahrazen Drmkem (Mnišský pepř). Existuje několik způsobů, jak opepřit jídlo. Za prvé, můžete vařit celý pepř a odstranit před podáváním. Nebo si opepřete hotové jídlo čerstvě mletým pepřem. Pouze čerstvě mletý černý pepř rozvíjí svou plnou chuť. Nicméně, tato nádherná vůně vyprchá velmi rychle, proto není vhodné mletí pepře do zásoby!
Černý pepř je ideální pro ochucení vepřového, kuřecího a sýrů. Mezi gurmány je velmi populární kombinace čokolády a černého pepře.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ajurvéda |
---|---|
Kategorie: | KOŘENÍ |
Datum minimální trvanlivosti/DMT: | 12/25 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.