Jiaogulan Thailand HQ Ženšen pětilistý 100 g

Kód: SPS1230M100
499 Kč 445,54 Kč bez DPH
Skladem do 3 dnů
Můžeme doručit do:
5.4.2024
Možnosti doručení
Pětilistý ženšen, Gynostemma pentaphyllum

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jiaogulan Thailand HQ Ženšen pětilistý 100 g

Jiaogulan s označením HQ - High Quality (nejvyšší kvalita) je tříděn a zpracováván podobně jako nejkvalitnější čaje. Na jeho kvalitu jsou kladeny nejvyšší nároky.

Jiaogulan (latinsky Gynostemma pentaphyllum, označovaný též jmény pětilistý ženšen nebo "Bylina nesmrtelnosti", Amachazuru, Xiancao aj.)

bylinný elixír JIAOGULAN je považován za jednu pro zdraví nejprospěšnějších bylin světa. Patří mezi významné antioxidanty a pro své nespecifické (celostní) působení je řazen mezi tzv. adaptogeny (harmonizátory, antistresory), tj. rostliny které umí příznivě ovlivňovat fungování celého lidského organismu.

Jiaogulan je ve východní medicíně známý několik století. Jako divoká bylina roste v některých horských oblastech Thajska, Číny, Korei, Japonska, Indie a jeho léčebné vlastnosti byly zřejmě využívány od pradávna.

V Jiaogulanu je identifikován téměř čtyřnásobně vyšší obsah účinných látek (především saponinů) než má kořen ženšenu! Kromě saponinů obsahuje Jiaogulan velké množství dalších synergicky působících bioaktivních látek jako jsou flavonidy, polysacharidy, aminokyseliny, vitamíny, minerály a stopové prvky. Jiaogulan v sobě zahrnuje "schopnosti adaptogenní i antioxidační" a je tak svým způsobem výjimečný.

Příprava čaje a jeho pití

Nálev připravíme tak, že luhujeme 1g suchého listu (cca jedna čajová lžička) v 250 ml horké vody po dobu 3-5 minut, dle chuti. Milovníci čaje si mohou dopřát přípravu Jiaogulanu tradiční metodou "Kung Fu Cha" v malé konvičce, kdy se na 250 ml objem konvičky vkládají dvě čajové lžičky suchého listu. Dle zvyklostí metody se první nálev po 10-15 sekundách slije. Druhý nálev (který je zároveň i posledním) se slévá dle chuti, po 3 až 15 minutách. Příprava je možná i v Čcha wanu podobně jako u špičkových zelených čajů.

Vhodné k celodennímu pití.

Hotový nálev je čirý, vynikající chuti a vůně. Lze podávat chlazený s ledem, výborně osvěžuje teplý i studený.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

 

více o Jiaogulanu v Herbáři

Doplňkové parametry

Kategorie: DOPLŇKY STRAVY PRO VAŠE ZDRAVÍ
Země původu: THAJSKO
Kategorie: adaptogeny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: