ŠÍPEK oplodí 70g Grešík

Kód: SIPEK
48 Kč 42,86 Kč bez DPH
Skladem (obchod) (1 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Možnosti doručení
Fructus cynosbati

Detailní informace

Detailní popis produktu

Šípky jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C. Čaj připravovaný z šípku se nejčastěji používá při nachlazení, někdy také jako močopudný prostředek.

Plody šípkové růže - šípky (Fructus cynosbati) - se dodnes léčebně uplatní všude tam, kde je třeba dodat do organismu zvýšenou dávku vitamínu C. Jeho potřeba pro organismus se zvyšuje při onemocněních spojených s vysokými horečkami. Zvyšuje celkovou odolnost organismu proti infekcím. Je důležitý pro těhotné ženy, kojící matky i děti v období intenzivního růstu.

Droga zlepšuje metabolismus a celkový zdravotní stav organismu.

Šípky mohou být také součástí jarních kúr. Flavonidy obsažené v šípkách mají slabý diuretický účinek, takže drogu používáme při infekčních onemocněních ledvin a močového měchýře. Při cévních onemocněních snižuje lámavost kapilár a normalizuje srážlivost krve, při parodontóze zastavuje krvácení z dásní.

Sbírají se šípky v době nejvyšší zralosti, tj. na přelomu září a října, za suchého a slunného počasí. Droga obsahuje zejména vitamín C, kterého je v zralých a neusušených šípcích přítomno 0,2 až 1%. Dále jsou přítomny karotenoidy, flavonoidy, vitamíny B1, B2, P a K, organické kyseliny (citrónová, jablečná, nikotinová), asi 30% cukrů, slizy, pektin, minerální látky aj. Droga obsahuje zejména vitamín C, kterého je v zralých a neusušených šípcích přítomno 0,2 až 1%. Dále jsou přítomny karotenoidy, flavonoidy, vitamíny B1, B2, P a K, organické kyseliny (citrónová, jablečná, nikotinová), asi 30% cukrů, slizy, pektin, minerální látky aj.

Doplňkové parametry

Kategorie: DOPLŇKY STRAVY PRO VAŠE ZDRAVÍ
Země původu: ČR
Kategorie: LÉČIVÉ BYLINY
Datum minimální trvanlivosti/DMT: 4/23

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: