S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko “OK” souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

 +420 720 217 546  O nás  Recenze  Doprava & platba  BLOG 

 logo bio  Hanoju - Superpotraviny - logo  Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu BioRenesance.cz  


» Vitální houby

Hlíva ústřičná - Pleurotus ostreatus

Plátky celé houby v té nejvyšší kvalitě. Vhodné jak pro použití zdravoní tak gastronomické.

Hlíva ústřičná je houba, která svým ojedinělým složením lidskému zdraví jednoznačně prospívá a na organismus působí velmi blahodárně. Pravidelnou konzumací houby hlívy ustřičné dochází k regeneraci buněk a posilování imunitního systému.

Hlíva ústřičná obsahuje beta 1,3 D glukany, vitamíny, stopové prvky (železo, jód, selen, draslík atd.), mastné kyseliny, proteiny, steroly. V neposlední řadě je to také vláknina, která z těla odstraňuje usazené škodliviny. Díky těmto okolnostem je pravidelná konzumace hlívy ústřičné vynikající prevencí před různými civilizačními onemocněními.

Hlíva ústřičná zvyšuje obranyschopnost organismu, snižuje poruchy metabolismu cukru a tuku, zmírňuje chronické infekce, záněty a únavu, eliminuje strnulost šlach a končetin, odstraňuje bradavice virového původu, reguluje peristaltiku střev, upravuje krevní tlak,příznivě ovlivňuje funkci cévního systému, pozitivně působí při alergii, stresu a zátěži organismu, detoxikuje organismus, optimalizuje sílu životní energie, zpomaluje proces stárnutí.

Mimo všechny tyto pozitivní účinky je hlíva ústřičná velice chutná houba. Velmi snadno lze tak spojit příjemné s užitečným a hlívu přidávat do nejrůznějších pokrmů. V kuchyni se hlíva využívá jak mletá, tak i v podobě sušených plátků do hotových jídel, polévek a omáček. V minutkové kuchyni ji můžeme přidat do zeleninových a masových pokrmů či pod dušené a pečené maso. Tímto snadným způsobem dosáhneme výše zmiňovaných účinků přirozenou cestou. Houby jako Jidášovo ucho, Hlíva ústřičná a Shii také jsou velice vhodným doplňkem stravy.

Čaga - Inonotus obliquus

Siberian Chaga, Inonotus Obliquus, SIBIŘSKÁ ČAGA

Čaga je druh choroše – houby, rostoucí hlavně na břízách, zejména v Rusku na Sibiři. Houba je na povrchu černá, na řezu má tabákovité hnědavé zabarvení. Její průměr se pohybuje od 30 do 50 cm, váží 3 - 5 a více kg, roste 10 - 20 let.

Vyživuje se šťávami hostitele. Sbírá se pouze na podzim a na jaře, kdy má největší koncentraci účinných látek. Vyskytuje se i na jilmu, jeřabině, jasanu, ale léčivé účinky má právě čaga rostoucí na bříze.

Tato houba je vskutku legendární. Už ve starověku se některé houby používaly jako léčivé prostředky na různá onemocnění.

Dlouhodobým testováním a používáním v praxi bylo zjištěno, že droga má poměrně silné karcinostatické působení, hlavně v oblasti zažívacího traktu, je velmi účinná při léčbě zánětu žaludku, žaludečních vředů, onemocnění dvanácterníku, jater a sleziny, ulcerózní kolitidy a Crohnovy nemoci. Crohnova nemoc a chronická kolitida se výrazně lepší aplikacemi přípravku formou mikroklyzmatu, nejlépe večer po předešlém klyzmatu očistném.

Rovněž se užívá u lymfatických nemocí. Vzhledem ke spojitosti mezi zažíváním a kožními problémy působí jako osvědčený podpůrný prostředek při léčbě psoriázy, ekzémů, erytrodermie aj. kožních nemocech, neboť zlepšuje metabolismus na buněčné úrovni a tím zvyšuje odolnost organizmu. Posiluje nervový systém. Účinek drogy je komplexní a není tudíž nutné ji kombinovat s jinými bylinami.

Na generalizovaném působení drogy má hlavní podíl melanin, který má podobnou molekulární strukturu jako přirozený melanin člověka a má proto možnost bez překážek proniknout do struktury buňky a mít tak blahodárný vliv.

Nejlepšího efektu bývá dosaženo v počátečních stadiích onkologických onemocnění. V pokročilejších stadiích může zastavit další růst novotvaru, mírnit bolest a zlepšit celkový stav nemocného.
Nedoporučuje se souběžné podávání antibiotik, je velmi vhodné omezit příjem masitých a tučných potravin, konzerv, uzenin a čisté glukózy.
U lehčích zánětlivých onemocnění se doba užívání a léčby počítá na týdny, při onkologických nálezech je třeba dlouhodobého užívání 3-6 měsíců nebo i déle. Po třech měsících zařazujeme 7-14 denní přestávku.


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YWQ3Yjl