Wawasana-Aurandina Graviola bylinný čaj 50 g

Kód: 120012
Akce
Značka: Wawasana
–12 %
495 wawasana aurandina graviola bylinny caj 50 g
125 Kč –12 % 109 Kč 97,32 Kč bez DPH
Skladem (obchod) (>5 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Možnosti doručení
Originální peruánská Graviola. Baleno v Peru. 100% Graviola list.
Annona muricata L., Guanábana, Anona, Graviola.

Detailní informace

Detailní popis produktu

GRAVIOLA list 50g Wawasana.

Annona muricata, hojas de Guanabana

 

Složení: jednodruhová sušená bylina Graviola list

Původ: Peru

Originální balení z Peru, výrobce: Aurandina S.A.C., Lima Peru, Schváleno: MZ-ROHY

Užívání gravioly v herbální medicíně je dlouhá a sahá daleko do historie. Všechny části stromu gravioly jsou užívány v tropické přírodní medicíně - kůra, listy, kořeny, plody i semena.

 

Jak užívat Anonu-Graviolu:

Tradiční příprava: terapeutická dávka se uvádí 2 g třikrát denně v kapslích, tabletách, infuze jeden šálek ze 2g listů 3x denně) nebo tinktura.

Užívá se 3 měsíce s měsíční přestávkou a následně se kůra opakuje.


Náš tip na přípravu nálevu z listů: 1-2 lžíce zalít cca 500ml studené vody, přivést k varu a vařit na mírném ohni cca 15min.

Var je možné nahradit zalitím dávky horkou vodou a v uzavřené termosce louhovat cca 1hod., poté popíjet.

List doporučujeme před louhování nastříhat či natrhat na kousky pro rychlejší uvolňování účinných látek.


Dále lze bylinu pomlít a užívat surový prášek rozmíchaný ve vodě nebo odvary použít k omývání, na koupele.

 

více info.:

Anona - Graviola

Běžná jména: Nangka blanda, Soursop, Guanabana, Graviola, durian benggala, zuurzak, brazilský Paw Paw, Sirsak, Sauersack. Rodina: Annonaceae Annona rodina).

 

Přečtěte si více o probíhajícím výzkumu Graviola na PubMed.

Obsahové látky
* Annocatalin, annohexocin, annomonicin, annomontacin, annomuricatin & B, annomuricin A až E, annomutacin, annonacin, annonacinone, annopentocin A až C, cis-annonacin, cis-corossolone, cohibin A až D, corepoxylone, coronin, corossolin, corossolone , donhexocin, epomuricenin & B, gigantetrocin, gigantetrocin & B, gigantetrocinone, gigantetronenin, goniothalamicin, iso-annonacin, javoricin, montanacin, montecristin, muracin až G, muricapentocin, muricatalicin, muricatalin, muri-catenol, muricatetrocin & B muricatin D, muricatocin až C muricin H, I muricin, muricoreacin, murihexocin 3, murihexocin A až C, murihexol, murisolin, robustocin, rolliniastatin 1 & 2, Saba-delin, solamin, uvariamicin I a IV, xylomaticin.

Kontraindikace:

Graviola prokázala děložní povzbuzující účinkem na studii se zvířaty(potkani), a proto by neměl být podáván během těhotenství.

Graviola má hypotenzní, vasolidační a kardiodepresivní činnost ve studiích na zvířatech a je kontraindikována u lidí s nízkým krevním tlakem. Lidé, kteří užívají antihypertenziva, poraďte se se svým lékařem, než začnete užívat Graviolu.

Graviola prokázala významné vlastnosti vitro antimikrobiální. Chronické, dlouhodobé užívání této rostliny může vést k vymírání přátelských bakterií v trávicím traktu kvůli jeho antimikrobiální vlastnosti. Doplnění stravy o probiotika a trávicí enzymy je vhodné, pokud se tato rostlina používá déle než 30 dnů.

Graviola prokázala emetické vlastnosti v jedné studii se zvířaty s prasaty. Velké jednotlivé dávky může způsobit nevolnost nebo zvracení. Pokud k tomu dojde je potřeba snížit spotřebu.

Jedna studie s krysami, kterým byl podáván extrakt z kůry intragastricky při 100 mg / kg) vykázala nárůst dopamin, norepinefrinu, a činnost monoaminooxidázy, stejně jako inhibici uvolňování serotoninu v stresem vyvolaných potkanů.

Alkoholové výtažky z listů Graviola neprokázaly žádné toxické účinky nebo nežádoucí účinky u myší 100 mg / kg, ale v dávce 300 mg / kg, bylo pozorováno snížení explorační chování a mírné břišní zúžení. Pokud k útlumu nebo ospalosti dojde, je třeba snížit užívané množství.

Lékové interakce: Nejsou hlášeny. Graviola však může potencovat antihypertenzní a srdeční tlumivé léky. Může zvýšit účinek antidepresiv a interferovat s MAO-inhibitory drog. Viz výše kontraindikace.

Graviola je jistě slibný přírodní prostředek, který znovu zdůrazňuje význam zachování zbývajícího ekosystémy deštného pralesa. Mnoho lidí věří, že lék na rakovinu a mnoho dalších nemocí je skutečně uschován v rostlinách deštného pralesa. Měli bychom tedy přijmout nezbytná opatření k ochraně našich zbývajících deštných pralesů před zničením.

 

Více info + zdroje:
V HERBÁŘI 

odkaz na výrobce: http://www.wawasana.com.pe/

Doplňkové parametry

Kategorie: DOPLŇKY STRAVY PRO VAŠE ZDRAVÍ
Země původu: PERU
Certifikát: Schváleno MZ-ROHY
Kategorie: peruánská medicína
Datum minimální trvanlivosti/DMT: 8/24

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: