Rakytníkový olej za studena lísovaný (karotenoidů min. 150mg) 100ml | TML

Kód: RAKYTNIK-OIL100
Tip Bestseller
Značka: TML
288 Kč 257,14 Kč bez DPH
Skladem (obchod) (2 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Možnosti doručení
Oleum Hippophaes,Hippophae rhamnoides oleum

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rakytník je unikátní přírodní koncentrát mastných kyselin a vitamínů  E, F, P, K, A, B a C. Vysoce ceněného karotenu obsahuje několikrát více než mrkev nebo dýně. Vysoký obsah vitamínu E - významný antioxidant.

Obsahuje min. 152mg karotenoidů na 100g

Rakytník, ze kterého se námi nabízený olej vyrábí, pochází z ekologicky čistých oblastí Sibiře, kde roste v příznivých podmínkách v bujné a různorodé přírodě, bez zásahu člověka. V průběhu krátkého a intenzivního léta rostliny shromažďují síly na dlouhou a mrazivou zimu. Vzduch voní éterickými oleji z keřů, stromů a bylin. V této době plodí rakytník - keř z rodu olivovitých, který miluje světlo.

Světle oranžovým kulatým plodům se také říká „sibiřský ananas“, nejen pro chuť podobnou tomuto exotickému ovoci, ale rovněž pro jeho podobné léčivé vlastnosti. Tyto nevelké kuličky jsou zdrojem ohromného množství biologicky aktivních složek, proto je také naši předkové rádi pojídali.

Rakytníkový olej před dávnými časy … 
Použití rakytníkového oleje k léčebným účelům má velmi dlouhou historii. Používal se všeobecně již ve starověké medicíně při léčení chronických chorob žaludku, jater, dýchacích cest, revmatismu a hnisavých ran na kůži.

Antičtí Řekové ho používali jako regenerační prostředek na vlasy, který jim dodával lesk a zdravý vzhled. V indické a tibetské medicíně byly plody, kůra a listí rakytníku používány při přípravě 10 složitých léčivých směsí, které se doporučovaly při léčení chorob trávicího traktu, zánětlivých a hnisavých plicních chorob a krvácivosti. Ve východním lidovém léčitelství se již celá staletí používaly zralé plody této rostliny a z nich vytlačená šťáva při nechutenství, zevně pak na rány a popáleniny od slunce. Lidoví léčitelé doporučují používat rakytník vnitřně i zevně proti vypadávání vlasů, kurdějím (avitaminóze) a anémii.

Plody rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) jsou tak bohaté na vitamíny a živiny, že se spekulovalo o tom, že rostlinu zkultivoval nějaký starodávný šlechtitel rostlin. V legendách se praví, že starodávní řekové používáli lístky rakytníku jako součást diety závodních koňí, odtud má botanické jméno "Hippophae" - zářivý kůň. Podle jiné legendy byly lísty rakytníku oblíbenou stravou létajícího koně Pegase a pomohly mu vzlétnout.

Léčebné účinky rakytníku stále jednoznačně převyšují účinky moderních chemických léčivých prostředků.

Složení: 100% za studena lisovaný olej z plodů a lístků Rakytníku řešetlátového.

Obsahuje min. 150 mg karotenoidů na 100g. Komlex polynenasycených mastných kyseli 65%, mononenasycených mastných kyselin 24%, nasycených mastných kyselin 10,5%, z toho: kyselina linolová 65%, olejová 24%, palmitová 6,2%, stearová 3,6%, betakaroten 150 mg/100 ml, vitamín E  5,8 mg/10 ml, kyselina askorbová (vitamín C) 14 mg/10 ml

Vedlejší účinky: výrazně barví

Obsah: 100ml

 

Doplňkové parametry

Kategorie: DOPLŇKY STRAVY PRO VAŠE ZDRAVÍ
Ruská medicína:
Země původu: UKRAJINA
Kategorie: ANTIOXIDANTY, DETOXIKANTY, IMUNOSTIMULANTY
Datum minimální trvanlivosti/DMT: 10/24

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: