RAKYTNÍK řešetlákový plod 400g Salvia Paradise

Kód: RAKYTNIK400
346 Kč 308,93 Kč bez DPH
Skladem do 3 dnů
Můžeme doručit do:
30.5.2024
Možnosti doručení
Hippophae rhamnoides

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rakytník řešetlákový patří k léčivým rostlinám s vysokou biologickou hodnotou. Je přirozeným zdrojem vitamínů, minerálů a flavonoidů. Rakytník je dobrým zdrojem RUTINU a KVERCETINU.
Plody keře obsahují vitamíny C, B, A, PP, E, F, D, K a další důležité látky, které mají schopnost snižovat obsah tuků a cholesterolu.

Obsahem vitaminu E rakytník zaujímá první místo mezi plodovými rostlinami, karotenu (provitaminu A) je v něm několikrát více než v mrkvi.

Plody rakytníku jsou posilujícím lékem při celkové slabosti, v rekonvalescenci, při snížené odolnosti organismu, při zátěžích.

Rakytník je keř nebo menší strom vyskytující se hlavně v Číně, Mongolsku, Nepálu, Indii a na Sibiři, nyní rozšířený po celé Evropě. Je trnitý, obvykle 2metry vysoký, má zeleno-stříbrné listy a oranžové bobule.

Má 10x více vitamínu C než pomeranč a mnoho dalších léčivých látek (vědci uvádějí, že denní doporučenou dávku vitaminu C pokryje jedna jediná bobulka). Kromě toho je rakytník vítanou zásobárnou vitaminu A a organických kyselin.

ZPŮSOB UŽITÍ:

Příprava rakytníkového čaje: 2 polévkové lžíce usušených rakytníkových plodů se vaří ve vodě po dobu 5 minut a poté se scedí. Pije se vlažný a připravuje se vždy čerstvý.

Příprava domácího rakytníkového oleje

Usušené rakytníkové plody se rozdrtí a pak zalijí slunečnicovým nebo olivovým olejem tak, aby byly zakryté. Pro vnitřní užívání je lepší panenský olivový olej. Směs se nechá v uzavřené nádobě stát 3 až 4 týdny na teplém místě.

Každý den se směs protřepává. Poté se přecedí a zbytek se protlačí přes řídké plátno.

Olej se skladuje v lékovce z tmavého skla na chladném místě. Vnitřně se užívá 3 krát denně 1 čajová lžička.

Doplňkové parametry

Kategorie: BYLINKY
Kategorie: ANTIOXIDANTY, DETOXIKANTY, IMUNOSTIMULANTY

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: