MLADÝ JEČMEN sušená šťáva 250g Organic | Utah - USA

Kód: SPS972M250
739 Kč 659,82 Kč bez DPH
Skladem do 3 dnů
Můžeme doručit do:
13.11.2024
Možnosti doručení
Hordeum vulgare - 100% sušená šťáva z listů mladého ječmene z eko-zemědělství

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mladý zelený ječmen 100% sušená štáva - 100% kvalita.

Naše štáva z mladého ječmenu obsahuje pouze 3.7g vlákniny na 100g

Pozor mladý ječmen je pěstován v souladu s ekologickým zemědělstvím.

Jemný zelený prášek vyrobený z mladého ječmene je enzymatickou bombou pro náš organismus. Je plný vitamínů, minerálů, aminokyselin a enzymů. Díky jeho nenapodobitelné kombinaci dokáže působit alkalizačně, antioxidačně a upravovat životně důležité procesy v lidském těle.

Mladý ječmen je považován za nutričně nejhodnotnější trávu na světě. Mladý ječmen obsahuje betakaroten, vitamíny A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, niacín, biotin, kyselinu listovou, široké spektrum aminokyselin: Alanín, Methionín, Arginín, Fenylalanín, Prolín, Serín, Glycín, Treonín, Histidín, Tyrosín, Izoleucín, Valín, Leucín, Lyzín, Kyselina aspartamová, Kyselina glutamová. Minérály jako draslík hořčík, křemík, zinek, vápník, ale především enzymy a chlorofyl.

Mladý ječmen má silný alkalizující účinek v těle. Účinně neutralizuje zakyselení organismu a reguluje tedy problémy spojené s ním. Obsahuje látky antioxidační. Další látky detoxikují organismus, zabraňují vstřebávání karcinogenních látek ze zažívacího traktu a zažívací trakt čistí. Velký obsah chlorofylu má přímý vliv na hladinu hemoglobinu,podporuje zásobení tkání kyslíkem a pomáhá odstraňovat těžké kovy a chemikálie z krve.

Tradiční užití: 2x denně čajovou lžičku rozmíchat ve vodě, šťávě, či džusu a vypít nalačno.

V dnešním světě jsou zelené potraviny jako ječmen, chlorella, spirulina naprosto nepostradatelné pro správnou funkci organismu. Naše tělo se setkává s cizorodými látkami a jedy, které se v těle ukládají, díky tomu klesá jeho výkon, přichází únava, rychleji stárne a nemoci nevyjímaje. Zelené potraviny poskytují jakýsi štít přírody proti civilizačním chorobám. Již 10 denní užívání vede k pocitu nabité energie a lehkosti.

Složení: 100% Hordeum vulgare BIO – sušená šťáva

Země původu: USA – Utahječmen šťáva

Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2× denně.

TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.

Upozornění: Balení obsahuje 1 desikant, který pohlcuje vzdušnou vlhkost.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

V DDD** (2 lžičky = cca 6 g)

Energetická hodnota

1 037 kJ/245 kcal

62 kJ/15 kcal

Bílkoviny

34 g

2,0 g

Sacharidy

24 g

1,4 g

           - z toho cukry

19 g

1,1 g

Tuky

1 g

0,06 g

            - z toho nasycené mastné kyseliny

0 g

0 g

Vláknina

4,0 g

0,24 g

Sůl

2,3 g

0,14 g

Kyselina listová

946 µg

56,8 µg (28,4 %)*

Vitamin B6

17,8 mg

1,1 mg (76,3 %)*

Vitamin C

457 mg

27,4 mg (34,3 %)*

Vitamin K

776 µg

46,6 µg (62,1 %)*

% RHP – Referenční hodnota příjmu
** DDD – Doporučená denní dávka

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

„Horký test”

V usušené šťávě z mladého ječmene je vysoké procento nedenaturovaných bílkovin. Pokud zalijeme šťávu z mladého ječmene vařící vodou, bílkoviny denaturují (stejně jako bílek z vajíčka) a srazí se na povrchu. Čím je poté zbylá tekutina ve sklenici čistší, tím je produkt kvalitnější. Pokud zalijeme rozemletou sušenou rostlinu, nic se nestane, jelikož velké procento vlákniny zabrání pospojování denaturovaných bílkovin.

Viz obrázek – vlevo sušená rostlina, vpravo sušená šťáva.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

FAQ

Proč má někdy ječmen sušená šťáva BIO slanější chuť, jindy nahořklou či sladkou?

Odpověď:

Salvia Paradise® dováží nejkvalitnější BIO sušenou šťávu z Utahu z USA. Jedná se o špičkový výrobek, nejkvalitnější na světě.

Rozdíly v chutích se objevují v závislosti na době sklizně (jarní, letní, podzimní) a počasí během růstu.

Slanější chuť je způsobena tím, že rostlina dokázala během růstu absorbovat více minerálů z půdy. Objevuje se u jarní sklizně, kdy je dostatek vláhy a slunce.
Nahořklá chuť je způsobena větším podílem slunečního světla oproti závlaze a větším obsahem chlorofylu. Objevuje se především u letní sklizně.
Nasládlá chuť se objevuje u podzimní sklizně, je senzoricky nejpopulárnější.

Z nutričního hlediska je slanější sklizeň nejvhodnější, lze u ní (vzhledem k vysokému obsahu minerálů) snížit dávkování a tím i zlepšit chuťový vjem.

Doplňkové parametry

Kategorie: DOPLŇKY STRAVY
Země původu: USA
Certifikát: ORGANIC, GMO free
Kategorie: ZELENÉ POTRAVINY

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: